Rekisteriseloste ja tietosuojakäytäntö, päivitetty 22.5.2018


1. Rekisterinpitäjä
Tekninen Toimisto Tektor Oy 
Y-tunnus: 0700464-5
Rälssintie 12, 00720 Helsinki
Sähköposti myynti@tector.fi
Puh. 09-3508 1710, arkisin klo 9-17 (ppm)

2. Rekisterin nimi
Tectorin asiakasrekisteri.

3. Käsiteltävät tiedot
3.1 Nimi ja yhteystiedot
- etu- ja sukunimi, lähiosoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite
- lisäksi keräämme yrityksiltä ja yhteisöiltä seuraavia tietoja: toimitus- ja laskutusosoite, y-tunnus, kotisivuosoite, luottopäätöstieto

3.2 Asiakkaan tunnistetiedot
- asiakasnumero, asiakastyyppi (henkilö/yritys)

3.3 Kielivalinta
- suomi tai englanti

3.4 Asiakkaan suostumus vastaanottaa markkinointiviestintää sähköpostitse

3.5 Asiakassuhteen hoitamiseen liittyvät tiedot
- mm. myyntiin ja huoltoon liittyvät tuoteinformaatiot, asiakaspalautteet, tietoja markkinointi- ja asiakaspalvelutoimenpiteistä

3.6 Asiakkuuteen tai henkilöön liittyvät profiilit ja muut luokitukset
- mm. evästeiden kautta kerättävät tiedot.

4. Rekisterin käyttötarkoitus
Asiakasrekisteriä käytetään asiakasyhteydenpitoon, tiedottamiseen ja markkinointiin. 

Rekisterin nimi- ja yhteystietoja voidaan luovuttaa viranomaisille tai kolmannelle osapuolelle asiakassuhteen hoitamiseksi sekä suoramarkkinointitarkoituksiin, jos asiakas ei ole sitä erikseen kieltänyt.

5. Rekisterin tietosisältö
Asiakasrekisteri koostuu neljästä (4) erillisestä, käyttötarkoituksen mukaan kootusta, rekisteristä:

5.1 Laskutuksessa ja tilauksien käsittelyssä käytettävä rekisteri, jossa on seuraavat asiakasta koskevat yhteys- ja luottokauppaan liittyvät tiedot: yksityishenkilön etu- ja sukunimi, yrityksen virallinen nimi ja Y-tunnus, osoite- ja toimitustiedot, yhteyshenkilö, puhelinnumero, sähköpostiosoite, verkkosivu, maksuehto ja luottoraja.

5.2 Postitusrekisteri suoramarkkinointitarkoituksiin, jossa on seuraavat asiakasta koskevat yhteystiedot: yrityksen nimi, etu- ja sukunimi, lähiosoite, postinumero ja postitoimipaikka. Rekisterissä olevia tietoja käytetään Tekninen Toimisto Tektor Oy:n ja sen sidosryhmien toimesta asiakkaille suunnattuun tiedottamiseen ja suoramarkkinointiin.

5.3 Postituslista "Tector tiedottaa", jossa on asiakkaan sähköpostiosoite. Rekisterissä olevia osoitteita käytetään asiakkaille suunnattuun tiedottamiseen ja suoramarkkinointiin.

5.4 Verkkokaupan (tector.fi) laskutuksessa ja tilauksien käsittelyssä käytettävä rekisteri, jossa on seuraavat asiakasta koskevat yhteys- ja luottokauppaan liittyvät tiedot: yksityishenkilön etu- ja sukunimi, yrityksen virallinen nimi ja Y-tunnus, osoite- ja toimitustiedot, yhteyshenkilö, puhelinnumero, sähköpostiosoite, maksuehto, luottoraja, tilaus-, toimitus-,
laskutus- ja palautustapahtumat, verkkopalvelun tunnus ja salasana. Käyttämällä verkkosivustojamme, hyväksyt käyttämämme evästeet.

6. Välttämättömät tiedot
Keräämme asiakkaistamme vain kulloinkin asiakasuhteen hoitamiseksi tarvittavat välttämättömät tiedot, jotta voimme tarjota sopimuksessa mainitut edut tai palvelut. Tälläisiä tietoja ovat mm. nimi, yhteystiedot ja tiedot ostoksista.

7. Säännönmukaiset tietolähteet
Rekisterien tiedot saadaan asiakassuhteen syntyessä tai asiakkaan oma-aloitteisesti niihin liittyessä joko suullisesti tai kirjallisesti. Postituslistaan "Tector tiedottaa" asiakas voi liittyä myös Tekninen Toimisto Tektor Oy:n kotisivulla lähettämällä ohjelmalle pyynnön rekisteröitymisestä ja vastaamalla ohjelman lähettämään vahvistuspyyntöön. 

Asiakkaiden luottokelpoisuustiedot saadaan Suomen Asiakastieto Oy:n järjestelmästä.

Rekisteritietoja päivitetään asiakkaan rekisterinpitäjälle tekemien ilmoituksien perusteella sekä hakemalla tietoa yleisesti ja maksullisesti saatavilla olevista julkaisuista ja tiedostoista (esim. YTJ tai maksulliset suoramarkkinointirekisterit). 

8. Henkilötietojen säilytysaika
Henkilötietoja säilytetään vain niin kauan kuin on tarpeen Tietosuoja-asetuksessa määriteltyjen käyttötarkoituksien toteuttamiseksi, jollei lainsäädäntö muuta edellytä.

9. Oikeus peruuttaa suostumus markkinointiviestintään
Henkilö voi milloin tahansa peruuttaa suostumuksensa vastaanottaa markkinointiviestejä. Henkilötietojen käsittely perustuu suostumukseen esimerkiksi silloin, kun henkilö on antanut luvan sähköiseen suoramarkkinointiin. Suostumuksen voi peruuttaa joko markkinointisähköpostin linkistä tai ilmoittamalla siitä myynti@tector.fi.

10. Asiakkaan oikeudet
Asiakkaalla on henkilötietolain 26 — 28 §:n mukaisesti oikeus tarkastaa, mitä häntä koskevia tietoja rekisteriin on tallennettu. Joidenkin tietojen saamista on kuitenkin rajoitettu mm. rikosten ehkäisemisen ja selvittämisen vuoksi.

Tarkastuspyyntö tehdään toimittamalla kirjallinen ja allekirjoitettu tarkastuspyyntö osoitteella: Tekninen Toimisto Tektor Oy, Tietosuojavastaava, Rälssintie 12, 00720 Helsinki. Tarkastuspyynnössä tulee mainita nimi, sähköpostiosoite, postiosoite ja puhelinnumero. Käsittelemme tarkastuspyynnöt kohtuullisessa ajassa. Pidätämme oikeuden veloittaa maksullinen korvaus asiakkaan tietojen tarkastuspyyntöihin liittyvästä käsittelystä.

11. Tiedon korjaaminen ja valitusosoitus
Asiakas voi henkilötietolain 29 §:n mukaisesti päivittää ja muuttaa omia tietojaan myymälässä tai lähettämällä sähköpostin osoitteeseen myynti@tector.fi. Käsittelemme korjauspyynnöt kohtuullisessa ajassa.

Mikäli katsot, että emme käsittele henkilötietojasi EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisesti, voit tehdä valituksen valvontaviranomaiselle siinä EU:n jäsenvaltiossa, jossa vakituinen kotipaikkasi tai työpaikkasi on tai jossa katsot säännösten rikkomisen tapahtuneen. Suomessa kyseinen viranomainen on tietosuojavaltuutettu.

12. Tietojen luovuttaminen
Pääsääntöisesti henkilötietojasi käsittelevät yrityksemme työntekijät työssään. Asiakkaita koskevien henkilötietojen osalta käytämme alihankkijoita asiakashallintaan ja markkinointiin. Alihankkijamme käsittelevät henkilötietoja kirjallisen toimeksiantosopimuksen nojalla.

Voimme luovuttaa tietoja muutoin sopimusvelvoitteiden täyttämiseksi taikka lain tai toimivaltaisen viranomaisen sitä edellyttäessä. Voimme myös luovuttaa anonymisoitua tai tilastollista tietoa, jota ei ole mahdollista yhdistää henkilöön. Mikäli tällainen tieto ei enää ole katsottavissa henkilötiedoksi, voimme luovuttaa tietoa kolmansille osapuolille myös muuta kuin tässä mainittua tarkoitusta varten.

Tietyissä tilanteissa tietojasi saatetaan siirtää EU:n ulkopuolelle. Osa käyttämistämme palveluista saattaa sijaita EU:n ulkopuolella. Jos tietoa siirtyy EU:n ulkopuolelle, varmistamme että maa on EU:n tarkoittama riittävän tietosuojan maa.

13. Rekisteriselosteen muuttaminen
Tekninen Toimisto Tektor Oy kehittää jatkuvasti liiketoimintaansa ja pidättää oikeuden muuttaa tätä rekisteriselostetta. Muutokset voivat perustua myös lainsäädännön muuttumiseen. Tekninen Toimisto Tektor Oy suosittelee asiakkaitaan tutustumaan rekisteriselosteen sisältöön säännöllisesti.

14. Rekisterin suojauksen periaatteet
Sähköisesti käsiteltävät rekisterin sisältämät tiedot ovat palomuurein, salasanoin sekä tietoturva-alan yleisesti hyväksyttävin teknisin keinoin suojattuja. Manuaalisesti ylläpidettävät aineistot sijaitsevat tiloissa, joihin on asiattomilta pääsy estetty. Vaitiolovelvollisuus sitoo asiakasrekisteritietoja käsitteleviä henkilöitä.


Tector
Tector
Ostoskorisi on tyhjä

Päivitetty 2.3.2021

YLEISTÄ

Kauppa.tector.fi on Tekninen Toimisto Tektor Oy:n (jäljempänä Tector, y-tunnus 0700464-5) ylläpitämä verkkokauppa. Tector pidättää itsellään oikeuden muuttaa näitä sopimusehtoja yksipuolisella päätöksellä ilman ennakkoilmoitusta.

Lakko, työsulku, vakava epidemia tai pandemia, tulipalo, konerikko, raaka-aineiden puute, viranomaistoimenpide tai muu myyjästä riippumaton ylivoimainen este vapauttaa Tectorin noudattamasta sovittua toimitusaikaa. Tilaajalla ei ole oikeutta vaatia tämän johdosta vahingonkorvausta.

ASIAKAS

Yksityisasiakkaat

Tectorin verkkokauppa on avoin yksityishenkilöille Suomessa. Tilaajan täytyy olla täysi-ikäinen ja hänellä on oltava toimitusosoite Suomessa. Yksityishenkilöiden maksutapa on Checkout-maksunvälityspalvelu, jonka kautta voit maksaa verkkopankin kautta, luottokorteilla, mobiilimaksuilla tai lasku- ja osamaksuvaihtoehdoilla. Lue lisää maksutavoista ja -ehdoista täältä.

Yritysasiakkaat

Tectorin verkkokauppa on avoin kaikille yrityksille, yhdistyksille ja yhteisöille Suomessa. Tilaajalla täytyy olla Suomessa toimitus- ja laskutusosoite. Yrityksen tulee olla merkitty kaupparekisteriin. Yritysasiakkaiden maksutapa on Checkout-maksunvälityspalvelu. Lue lisää maksutavoista ja -ehtoista täältä.

REKISTERÖITYMINEN

Yritykset, yhteisöt ja yhdistykset sekä yksityishenkilöt voivat rekisteröityä asiakkaiksi. Rekisteröityminen on ilmaista. Rekisteröitymällä näet kaikki tilauksesi ja niihin liittyvät dokumentit yhdestä paikasta. Halutessasi voit myös liittyä uutiskirjeen tilaajaksi, jolla saat tiedon uusista Apple-tuotteista, kampanjoista sekä tarjouksista.

Rekisteriseloste ja tietosuojakäytäntö.

HINNAT

Verkkokaupassa kaikki hinnat sisältävän kulloinkin voimassa olevan arvonlisäveron (kirjat 10%, muut tuotteet 24%). Tuotteiden hinnat ovat voimassa toistaiseksi ja oikeus hintojen muutoksiin ilman eri ilmoitusta pidätetään. Mikäli tuotteen hinnassa on ilmeinen ja selvä hinnoitteluvirhe, joka asiakkaan olisi pitänyt huomata, on Tectorilla oikeus olla toimittamatta tuotetta kyseisellä hinnalla.

MAKSUEHDOT

Lue tarkat maksutapojen kuvaukset ja maksuehdot täältä: Maksutavat ja -ehdot.

TILAAMINEN

  1. Aloita tutkimalla tuotteita ja lisäämällä haluamasi tuotteet ostoskoriin. Ostoskori löytyy sivuston oikeasta yläreunasta. Halutessasi voit täältä muokata ostoskorin sisältöä tai siirtyä kassalle klikkaamalla “Tilaa tuotteet”-painiketta.
  2. Kassalla syötä asiakastiedot tai kirjaudu sisään, mikäli olet tehnyt verkkokauppaan tunnukset. Voit luoda tunnukset kassalla yhteystietojen syöttämisen jälkeen tai oheisen ikonin alta sivuston oikeasta yläreunasta:
  3. Valitse haluamasi toimitustapa ja maksutapa.
  4. Hyväksy vielä toimitus-, palautus- ja peruutusehdot rastittamalla valintaruutu. Tilauksen tekeminen edellyttää näiden hyväksymistä.
  5. Klikkaa “Tilaa”-painiketta, jonka jälkeen siirryt maksupalveluntarjoajan järjestelmään, josta näet eri maksuvaihtoehdot. Kun olet tehnyt maksun palaat verkkokauppaan.
  6. Kun olemme vastaanottaneet tilauksesi, saat sähköpostiisi automaattisen tilausvahvistuksen.
  7. Kun tilauksesi on käsitelty, lähetämme sinulle sähköpostiin noutoilmoituksen myymälästä noudettaville tuotteille tai toimitusvahvistuksen, kun tilauksesi on toimitettu kuljetusyhtiölle toimitettavien tuotteiden osalta. Toimitusvahvistus sisältää kuljetusyhtiön seurantatunnuksen, jolla voit seurata lähetystäsi.

Mikäli valitsit maksutavaksi “Opiskelija- ja opettaja-alennuksen” tai “Pyydä ostoskorissa oleville tuotteille leasingvuokraushinnoittelu”, tulee tilaus perille maksamattomana ja olemme yhteydessä sinuun tarjouksella. Nämä eivät vielä sido sinua mihinkään.

TOIMITUKSET

Käsittelemme tilaukset normaalisti arkisin 9:00-17:00, kun maksu on suoritettu. Maksut verkkokaupassa tulevat perille välittömästi, kun palaat maksun jälkeen verkkokauppaan. Tilaukset pyritään käsittelemään mahdollisimman nopeasti, mutta mahdollinen tuotteiden siirtäminen eri myymälöiden varastojen välillä noutoa tai toimitusta varten voi viedä 1-2 arkipäivää ennen kuin tilaus on valmis noudettavaksi tai toimitettavaksi. Asiakas saa sähköpostitse toimitusvahvistuksen, kun tilaus on lähetetty Tectorilta tai noutoilmoituksen, kun tuote on myymälässä valmiina noudettavaksi. Toimitustapojen arvioidut kuljetusajat lasketaan siitä, kun kuljetusyhtiö on vastaanottanut tuotteet.

Tuotekorteissa ilmoitetut saatavuudet ovat arvioita ja mikäli tuote on väliaikaisesti loppu tai toimitusarvio poikkeaa merkittävästi ilmoitetusta, olemme yhteydessä asiakkaaseen tarkemmalla arviolla. Mikäli tuotetta ei ole enää saatavilla, niin tilaus perutaan. Verkkokaupassa myytäviä tuotteita toimitetaan ainoastaan Suomen alueelle. Toimitus yms. kulut lisätään tuotteen hintaan, ellei toisin ole mainittu. Tutustu tarkemmin toimitustapoihin täällä.

TUOTTEIDEN SAATAVUUS

Tuotekorteissa ilmoitettu saatavuus kertoo varastotilanteen, joka on myymälöiden yhteissaldo. Tuotteet sijaitsevat siis fyysisesti eri myymälöissä. Tarkkaa myymäläkohtaista saatavuutta voit tiedustella verkkokaupan chatista, asiakaspalvelusta tai suoraan myymälöistä. Tuotekortissa ilmoitetaan myös arvioitu toimitusaika, jos kyseessä on tilaustuote tai tuote on väliaikaisesti loppu. Nämä arviot ovat tukkurien ennusteita ja ne voivat muuttua ilman erillistä ilmoitusta.

PERUUTUS-, VAIHTO- JA PALAUTUSEHDOT

Kuluttaja-asiakkailla on etämyynnissä Suomen kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Vaihto- ja palautusoikeus koskee vain alkuperäispakkauksessa olevia käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita. Vaihto-ja palautusoikeus ei koske, avattuja ohjelmistopaketteja, sähköisesti toimitettavia tuotteita, kuten ohjelmistolisenssejä, inear-/nappikuulokkeita (hygieniasyyt) eikä erikseen varta vasten asiakkaalle tilattuja, valmistettuja tai muokattuja tuotteita, kuten muokattavia tietokoneita. Tietokoneiden ja muiden käyttöjärjestelmällä varustettujen laitteiden asentaminen ja käyttöönotto päättää palautusoikeuden. Yrityksillä ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta ellei siitä ole erikseen sovittu kirjallisesti. Mikäli päälaitteen mukana on otettu näytönsuojalasin tai muun lisätarvikkeen asennus, käyttöönottopalvelu tai muu asennuspalvelu, ei tilauksella ole palautus- tai vaihto-oikeutta, koska tuotepaketti joudutaan avaamaan ja laite aktivoimaan ennen toimitusta.

Jos tuotetta ei palauteta sen alkuperäisessä tuotepakkauksessa tai tuote ei ole muuten myyntikelpoisessa kunnossa on Tectorilla oikeus olla palauttamatta asiakkaalle koko myyntihintaa.

Palautuksista on aina erikseen sovittava etukäteen. Tavaraa ei saa palauttaa ennen myyjän antamaa suostumusta ja palautusnumeroa. Myyjän virheestä tai kuluttajasuojalain alaisesta vaihto- ja palautusoikeudesta johtuvan palautuksen rahdin maksaa myyjä edullisimmalla toimitustavalla. Muissa tapauksissa asiakas vastaa palautetun tuotteen kaikista toimituskuluista.

Pyrimme käsittelemään palautukset mahdollisimman pian, kun olemme vastaanottaneet tuotteen. Kun palautus on käsitelty ja hyväksytty, rahat palautetaan alkuperäiselle maksutavalle. Tässä voi mennä 1-3 pankkipäivää maksutavasta riippuen. Emme vastaanota palautuksia yli 14 päivän kuluttua toimituksesta.

Mikäli huomaat tilauksessa virheen tai haluat peruuttaa tilauksen ennen kuin olet vastaanottanut tuotetta, tulee sinun ilmoittaa asiasta viipymättä Tectorille. Huomaathan, että erikseen varta vasten asiakkaalle tilattavat tuotteet, kuten muokattavat tietokoneet, ovat sitovia ja näiden peruutuksista pidätämme 10% koneen arvosta, mikäli kone on jo ehditty tilata tehtaalta.

Yhteydenotot koskien virheellisiä toimituksia, peruutuksia, vaihtoja ja palautuksia: yhteydenottolomake, kauppa@tector.fi.

TEHDASMUOKATUT KOKOONPANOT

Tehdasmuokattavien kokoonpanojen toimitusajat voivat vaihdella muutamasta viikosta jopa kuukausiin. Huomaathan, että asiakkaan toiveiden mukaisesti tehtaalta tilattavilla muokatuilla koneilla ei ole peruutus-, vaihto- eikä palautusoikeutta. Mikäli tehdasmuokattu kokoonpano joudutaan syystä tai toisesta perumaan tilauksen lähdettyä eteenpäin, veloitamme asiakkaalta 10% tehdasmuokatun kokoonpanon hinnasta.

PUUTTEELLISET JA VIRHEELLISET TOIMITUKSET

Asiakkaan tulee lähetystä vastaanottaessaan tarkastaa, että lähetys on vahingoittumaton. Mikäli asiakas huomaa vahingoittuneen pakkauksen, siitä on ilmoitettava välittömästi tavaran toimittajalle ja tehtävä vahinkoilmoitus Tectoriin.

Jos tuote on virheellinen tai väärä, asiakkaan tulee ottaa viipymättä yhteyttä Tectoriin. Koska myyjä ei voi vaikuttaa tuotteen lopullisiin käyttöolosuhteisiin, kuljetukseen, varastointiin, käsittelyyn tms., tuotteen virheettömyys taataan ainoastaan toimitushetkellä. Tuotteilla on valmistajan tuotetakuu, jonka puitteissa virheellinen tuote korjataan tai vaihdetaan uuteen. Muita vaatimuksia ei hyväksytä.

OMISTUSOIKEUDET JA VASTUU

Tuotteet ovat Tectorin omaisuutta ja omistusoikeus siirtyy, kun kauppasumma on kokonaisuudessaan maksettu. Vastuu tavaraan kohdistuvasta vahingosta siirtyy luovutushetkellä tilaajalle.

Tector ei ole vastuussa tuotteiden tai palveluiden tai niiden käytöstä aiheutuneista vällisistä kuluista eikä tulosmenetyksistä. Tuotevirhevastuu rajoittuu maksimissaan tuotteen kauppahintaan.

RIITAKYSYMYKSET

Erimielisyydet ratkaistaan ensisijaisesti neuvotteluteitse myyjän ja asiakkaan välillä. Olethan siis yhteydessä asiakaspalveluumme, niin pyritään yhdessä löytämään molempia osapuolia tyydyttävä ratkaisu. Mikäli näissä neuvotteluissa ei päästä yksimielisyyteen, niin myyjän ja tilaajan väliset erimielisyydet ratkaistaan joko välimiesmenettelyssä tai myyjän kotipaikkakunnan alioikeudessa. Kuluttaja-asiakkaalla on oikeus saattaa tästä sopimuksesta syntyvät erimielisyydet kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.